19/03/2024

Kako preći na digitalne procese uz HR Portal

Prelazak na digitalne procese uz pomoć HR Portala ključan je korak prema modernijem i učinkovitijem HR odjelu.

 

U današnjem brzom poslovnom svijetu, digitalizacija je ključna za održavanje konkurentnosti i efikasnosti, posebice u upravljanju ljudskim resursima. Prelazak na digitalne procese ne samo da modernizira HR odjel već i pruža znatna poboljšanja u produktivnosti i učinkovitosti organizacije, komunikacija i poslovanja.

Bez objedinjenog i strukturiranog rješenja, prema iskustvima korisnika, čak i u manjim tvrtkama od 15 do 25 djelatnika to je činilo upravljanje HR procesima često vremenski zahtjevnim, sklonim pogreškama i najčešće neefikasnim. Osim izgubljenog vremena, otežanog pristupa potrebnim informacijama, povećan je bio i rizik od gubitka važnih poslovnih dokumenata.

Kroz brojne implementacije susreli smo se sa problemima HR odjela i zaposlenika. Česti upiti odjelu za ljudske potencijale o kadrovskoj evidenciji djelatnika, GDPR usklađenosti, dostupnosti platnih lista, tko od djelatnika je zadužio koju službenu radnu opremu, gdje pronaći poslovnu dokumentaciju, kako pratiti radnu uspješnosti i kompetencija zaposlenika – odgovorili smo na ta pitanja jedinstvenim softverskim rješenjem baziranim na potrebama naših korisnika, industrijskim trendovima i preko trideset godina iskustva u razvoju poslovnog softvera.

 

Prednosti digitalizacije procesa ljudskih resursa

Digitalizacija HR procesa donosi brojne prednosti, uključujući automatizaciju operativnih zadataka HR odjela, lakši pristup informacijama, poboljšanu točnost i bolju sigurnost podataka. Digitalni sustav kakav je HR Portal olakšava suradnju, praćenje, i izvještavanje u realnom vremenu.

Integrirano HR rješenje donosi dodatne prednosti jer jedan sustava sadrži sve nužne HR procese. Prednosti uključuju automatizaciju procesa koji su se obavljali do sada na papirima ili osobnim računalima HR djelatnika. Digitalizirani HR procesi pokazali su se značajno korisnim, od manjih tvrtki do velikih organizacija.

HR Portal je sveobuhvatno rješenje za digitalizaciju upravljanja ljudskim resursima. Omogućava organizacijama da se odmaknu od papirnatih procesa i pređu na efikasano, sigurno i korisniku prilagođeno digitalno rješenje.

Važan segment u radu HR odjela je i integracija digitalnih procesa koji se vode u HR Portalu s obračunom plaća. Ovdje podržavamo sva tri moguća oblika integracije:

–  ako imate svoj “in-house” obračun plaća
–  ako vam plaće obračunava vanjski servis za obračun
–  ako obračun plaća radite kroz naše cloud rješenje za obračun plaća

Prednosti digitalizacije kroz HR Portal prepoznalo je te potiče Ministarstvo gospodarstva kroz financiranja projekata digitalizacije i nabave HR Portala uz bespovratna sredstva iz EU fondova, u što su se uvjerili brojni naši korisnici.

 

Implementacija HR Portala

Prvi korak u digitalnoj transformaciji upravljanja ljudskim potencijalima je detaljna analiza trenutnih procesa. Važno je uvidjeti prednosti digitalizacije i razviti plan koji će uključiti ciljeve, rokove i metrike za uspjeh. Pomažemo klijentima savjetima i iskustvom uspješno završenih implementacija, čineći ovaj korak za klijenta sigurnim i pouzdanim.

Posljednjih nekoliko godina bilježimo rast broja tvrtki koje su odlučile digitalizirati i unaprijediti svoje HR procese koristeći HR Portal, a mi smo dodatno unaprijedili proizvod i procese prema rastućim potrebama klijenata. Kroz inicijalne sastanke i snimku stanja, već u fazi pripreme i planiranja možemo iskustvom doprinjeti kvalitetnijim odlukama o poslovnim potrebama, nabavi i implementaciji HR rješenja.

Implementacija HR Portala uključuje postavljanje softvera, migraciju postojećih podataka u digitalni format te prema potrebi integraciju s drugim poslovnim sustavima.

Da bi osigurali uspješnu implementaciju, zaposlenike upoznajemo s novim sustavom kroz obuku i online resurse koji će im pomoći da se brzo prilagode novim digitalnim procesima. Naš iskusni tim konzultanata čini ovaj korak lakim i jednostavnima, a nakon implementacije na raspolaganju smo za sva pitanja i nejasnoće.

Tijekom prelaska, kontinuirano pratimo napredak i skupljamo povratne informacije od korisnika. Ovo pomaže u identifikaciji i rješavanju bilo kakvih problema te osigurava da digitalizacija doprinosi ciljevima organizacije.

Prelazak na digitalne procese uz HR Portal ključan je korak prema modernijem i učinkovitijem HR odjelu. Digitalizacija omogućava tvrtkama svih veličina da poboljšaju svoje operacije, povećaju zadovoljstvo zaposlenika i osiguraju konkurentsku prednost.

Pošaljite upit i zatražite ponudu.

Povezani članci

7/04/2024

Tko koristi HR Portal?

HR Portal ima više od 6.600 krajnjih korisnika, ovo je podatak s kraja 2023. godine. Ovim putem svim našim korisnicima želimo izraziti zahvalnost na ukazanom povjerenju.

2/05/2022

HR ljudski resursi i prelazak na euro 2022. godine

Republika Hrvatska čeka da Vijeće EU potvrdi da su ispunjeni svi uvjeti za naš ulazak u eurozonu, nakon toga službeno kreće procedura prelaska na euro.

Copyright © 2024. MIT Software d.o.o.