10/11/2020

Mora li obračun plaća biti HR dio?

Ovo je tema koju nas često potencijalni korisnici pitaju, moraju li kod uvođenja HR Portala mijenjati svoj postojeći program za obračun plaća, odgovor je da mogu, ali i ne moraju.

Mi nudimo i sveobuhvatni modul za Obračun plaća koji je integriran s HR modulima (baza zaposlenika, evidencija godišnjeg odmora i bolovanja itd..), ali istovremeno imamo primjera gdje korisnici zadrže svoj postojeći obračun plaća i implementiraju na to HR Portal.

Kod odluke trebate li mijenjati obračun plaća, razmislite po ovim parametrima:

  • ispunjava li vaš postojeći sustav sve zahtjeve koji su vam potrebni, npr. ako provodite obračun i knjiženje rezervacija po neiskorištenim godišnjim odmorima, imate li to riješeno u postojećem sustavu?
  • rade li vam iste odjel ili možda čak i ista osoba računovodstveni obračun plaća i brigu o ljudskim potencijalima tvrtke?
  • u kojoj mjeri vam je potrebna integracija između obračuna plaća i HR sustava za ljudske resurse?

Povezivanje obračuna plaća i HR Portala definitivno donosi prednosti, većina korisnika iz naše referentne liste za HR Portal koristi i naš obračun plaća te im se isplatne liste automatski distribuiraju preko HR Portala, ali imamo i primjera kod korisnika gdje obračun plaća rade u nekom dugom sustavu ili u izdvojenom računovodstvenom servisu. U tom slučaju najčešće se izvede integracija HR Portala i vanjskog obračuna plaća, ali bitno je istaknuti da nije uvjet da obračun plaća bude integriran s HR Portalom.

Opcija koja je nekim korisnicima zanimljiva je i da implementaciju provedu u dvije faze, prvo se uvede HR portal da se zaokruže i objedine HR procesi sa zaposlenicima, a naknadno se planira prelazak na novi Obračun plaća, npr. s početkom iduće fiskalne godine.

Povezani članci

Odgovori

Copyright © 2024. MIT Software d.o.o.
📧
close slider

Pošaljite upit i zatražite prezentaciju

Vaše ime

Vaša E-mail adresa

Naslov

Poruka